Verhuurhypotheek afsluiten of een verhuurhypotheek aanvragen?
- Specialist in verhuurhypotheken voor de particuliere belegger
- Hypotheek mogelijk tot 90% van de marktwaarde in verhuurde staat
- Aflossingsvrije hypotheek mogelijk tot 50% van de marktwaarde in verhuurde staat
- Huurinkomsten kunnen meegeteld worden bij het toetsinkomen
- Gratis rendementsberekening op basis van Netto Aanvangs Rendement (NAR)
- Aantrekkelijke pakketkorting in combinatie met NVM aankoopbegeleiding
Hoe werkt een verhuurhypotheek?
Ben je op zoek naar een hoger rendement dan de rente die je momenteel ontvangt op je spaarrekening? Dan vind je beleggen in een verhuurde woning mogelijk interessant. In tegenstelling tot een normale woninghypotheek krijg je bij een verhuurhypotheek expliciete toestemming om je huis of appartement te verhuren. Ben je benieuwd naar de voorwaarden van de diverse aanbieders of wil je graag meer informatie over het netto rendement dat je zou kunnen behalen bij de aankoop van een verhuurde woning? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak met één van onze hypotheekadviseurs. Zij vertellen je alles wat je moet weten over een verhuurhypotheek.
Verhuurhypotheek: de marktwaarde in verhuurde staat
Net als bij een reguliere hypotheek heb je taxatierapport nodig om vast te stellen wat de marktwaarde van het vastgoed is. Vaak is de waarde van een woning in verhuurde staat 70-100% van de waarde die de woning heeft wanneer deze niet verhuurd zou zijn. Hierbij let de taxateur ook op de huurwaarde, de exploitatiekosten, de ligging en het risico op eventuele leegstand na het einde van een huurovereenkomst.
Wil je een verhuurhypotheek aanvragen? Elke hypotheekverstrekker stelt speciale eisen aan de keuze van een taxateur. Wij adviseren je daarom vooraf met ons af te stemmen bij welke aanbieder je de verhuurhypotheek wilt aanvragen.
Verhuurhypotheek afsluiten? Let op de maximale lening
De meeste aanbieders bieden een verhuurhypotheek aan tot maximaal 70% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat. Stel dat deze marktwaarde wordt vastgesteld op 90% van de aankoopsom, dan betekent dit je minimaal 37% van de koopprijs dient in te brengen aan eigen middelen plus de bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting (meestal 8%), notariskosten en financieringskosten. Enkele partijen gaan verder en één daarvan verstrekt zelfs tot 90% van de marktwaarde in verhuurde staat. Vaak stellen deze geldverstrekkers wel aanvullende eisen aan de samenstelling van de hypotheek. Ook ligt de rente doorgaans hoger.
Gebruik je overwaarde als inleg voor je verhuurhypotheek
Is de woning waarin je nu woont meer waard dan de openstaande hypotheekschuld of is jouw woning zelfs hypotheekvrij? Bij een aantal geldverstrekkers is het mogelijk je hypotheek op te hogen tot de huidige marktwaarde. Dit bedrag kun je vervolgens gebruiken voor de benodigde inleg voor een verhuurhypotheek. De rente voor een normale woninghypotheek ligt doorgaans lager dan die van een verhuurhypotheek.
Toetsinkomen
Naast de waarde van de verhuurde woning is ook jouw inkomen en de huurwaarde van belang om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Zowel Woonfonds als Dynamic Credit bieden een handige tool om een indicatie te krijgen van wat je maximaal kunt lenen.
Top 5 Verhuurhypotheken
Nationale Nederlanden Verhuurhypotheek
|
|
|
|
Woonfonds Woningverhuur hypotheek
|
|
|
Is een verhuurhypotheek een veilige investering?
Een beleggingspand is een relatief veilige investering. Zeker als het goed gaat op de woningmarkt. Toch houdt een belegging zoals een verhuurhypotheek altijd een risico in. Zo kun je denken aan een renteverhoging aan het einde van de rentevaste periode, een waardedaling van de woning, onverwachte onderhoudskosten, kosten die hoger uitvallen, tijdelijke leegstand, etc.
Meer weten over een verhuurhypotheek?
Meer weten? Neem vandaag nog contact op met ons kantoor op (040) 243 57 47 voor het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.